Trotse WRB’er Cobi Schmal

“De Wassenaarse Reddingsbrigade is een gezellige club met veel saamhorigheid”

Cobi Schmal is al meer dan 60 jaar actief bij de Wassenaarse Reddingsbrigade. “Toen ik klein was moest ik op zwemles van mijn ouders, in het destijds nieuwe zwembad van Wassenaar. Dit heb ik bij de WRB gevolgd en ik ben er nooit meer weggegaan.

Jarenlang heeft Cobi zich ingezet als vrijwilliger voor de vereniging. Momenteel geniet zij van haar welverdiende pensioen.

“Ik heb elke donderdagavond kassa gedraaid in het zwembad en met veel plezier. Daarnaast heb ik ook zelf zwemles gegeven. Ik vond het altijd leuk om de kleintjes te leren zwemmen en om te gaan met water. Verder ben ik zelf ook lifeguard geweest op de Wassenaarse Slag.

“Die keer dat een vliegtuig van de Marine was neergestort van de Marine was erg indrukwekkend. Het gebeurde ongeveer 1 mijl uit de kust, vlak voor onze ogen. We zijn toen snel te hulp geschoten, gelukkig waren er geen slachtoffers en is iedereen er heelhuids vanaf gekomen.

“Ik raad iedereen aan om lid te worden van de Wassenaarse Reddingsbrigade. Het is een gezellige club, met veel saamhorigheid.”